O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Znanost

Znanost je opće dobro na kojemu se temelji razvoj društva. Stvaranjem i primjenom novih znanja i tehnologija razvija se gospodarstvo i povećava društveni potencijal. Razvoj je znanosti središnja točka cjelokupnog razvoja Hrvatske.

Glavna je svrha znanstvene politike Republike Hrvatske stvoriti znanstveni i tehnologijski napredak koji će biti jedan od ključnih čimbenika društvenog i gospodarskog razvoja države. Razvoj hrvatske znanosti usmjeren je prema ostvarivanju izvrsnosti te kompatibilnosti i suradnji sa strateškim partnerima u Hrvatskoj, Europi i svijetu. Jedino međunarodno priznat i visoko kvalitetan znanstveni rad te njegov primjeren prijenos na okolinu može biti oslonac razvoja.

Prema Zakonu o visokom obrazovanju i znanosti ciljevi znanstvene djelatnosti u Republici Hrvatskoj su:

1. proširenje i produbljivanje znanstvenih spoznaja,
2. doprinos rješavanju znanstvenih, socijalnih, gospodarskih, kulturnih i razvojnih izazova strateški važnih za Republiku Hrvatsku,
3. stvaranje inovacija i patenata,
4. poticanje održivog razvoja,
5. postizanje konkurentnosti znanstvenih programa i projekata,
6. povezivanje znanstvene djelatnosti i visokog obrazovanja.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.