O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Zbora veleučilišta

U travnju 2002. godine osnovana je Zajednica visokih škola, s ciljem promicanja zajedničkih interesa visokih škola, kao i uklapanja stručnih studija u Hrvatskoj u trendove i standarde razvoja sličnih studija u Europi, uz osiguravanje mogućnosti uzajamne mobilnosti studenata i međusobnog priznavanja stručnog statusa. Sjedište Zajednice bilo je u Visokoj zdravstvenoj školi u Zagrebu, koja je tada brojala deset članica visokih škola. U travnju 2002. godine na sjednici skupštine ovjerava se statut Zajednice visokih škola i veleučilišta u RH. U listopadu 2003. godine sukladno novom Zakonu o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, Zajednica mijenja ime u Vijeće veleučilišta i visokih škola. Stupanjem na snagu novog Zakona o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti, 22. listopada 2022. godine, Vijeće veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske mijenja ime u Zbor veleučilišta Republike Hrvatske. Funkciju prvog predsjednika Vijeća obnašao je prof.dr.sc. Mladen Havelka, dekan Zdravstvenog veleučilišta.

Zbor danas broji trideset i jednog člana, predsjednik je izv. prof. dr. sc. Damir Jugo, dekan Veleučilišta Edward Bernays

Pravilnik o u ustrojstvu, djelokrugu i načinu rada matičnih povjerenstava  („Narodne novine“, br. 156/2023)

Odluka o kategorizaciji znanstvenih i umjetničkih radova i projekata

Nacionalni veleučilišni kriteriji („Narodne novine“, br. 36/2023)

Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o ustroju i načinu rada matičnih povjerenstava i provedbi postupka izbora(„Narodne novine“, br. 62/2021)

Pravilnik o ustroju i načinu rada matičnih povjerenstava i provedbi postupaka izbora („Narodne novine“, br. 118/2019)

Odluka – projekti

Odluka – javno predavanje

Odluka o uvjetima za ocjenu nastavne i stručne djelatnosti u postupku izbora u nastavna zvanja („Narodne novine“, br. 20/12, 85/13 i 4/15)
Smjernice o radu stručnih povjerenstva u postupku izbora u nastavna zvanja

Poslovnik o radu Zbora veleučilišta

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.