O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Tematsko vrednovanje znanstveno-istraživačkih brodova

Prema Zakonu o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju, a na zahtjev Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS), Agencija za znanost i visoko obrazovanje pokrenula je 2013. godine postupak tematskog vrednovanja znanstveno-istraživačkih brodova, odnosno znanstvene infrastrukture za istraživanje mora.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta dostavio je 15. veljače 2013. godine Agenciji za znanost i visoko obrazovanje obrazloženi prijedlog kojim je zatražio pokretanje postupka tematskog vrednovanja znanstveno-istraživačkih brodova čiju je izgradnju financirao MZOS i čije godišnje remonte, također, financira MZOS u skladu s raspoloživim sredstvima.

Riječ je o šest znanstveno-istraživačkih brodova u sklopu tri instituta:

  • Institut za more i priobalje, Sveučilišta u Dubrovniku (brodovi: Baldo Kosić II i Naše more)
  • Institut za oceanografiju i ribarstvo, Split (brod Bios II)
  • Institut Ruđer Bošković (brodovi: Burin, Triton i Vila Velebita).

Na temelju recenzija stručnih povjerenstava u postupcima reakreditacije te analize podataka o financiranju, opremi i znanstvenoj produktivnosti, početkom 2014. godine izrađeno je završno izvješće.

Postupak tematskog vrednovanja znanstveno-istraživačkih brodova

Završno izvješće

 

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.