O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Postupci vrednovanja u znanosti

Hrvatski je sabor na sjednici održanoj 16. prosinca 2022. godine donio Zakon o osiguravanju kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti kojim se uređuje unutarnje osiguravanje i unaprjeđivanje kvalitete visokih učilišta i znanstvenih instituta, vanjsko vrednovanje kvalitete visokih učilišta i znanstvenih instituta te ustrojstvo i ovlasti Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Stupanjem na snagu ovog Zakona (NN 151/22) 30. prosinca 2022. godine prestao je vrijediti Zakon o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju (NN 45/09).

Prema Zakonu o osiguravanju kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti (NN 151/22) Agencija provodi inicijalnu akreditaciju znanstvenih instituta, reakreditaciju znanstvenih instituta, inicijalnu akreditaciju doktorskih programa, izvanredna vrednovanja i tematska vrednovanja u znanosti.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.