O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Međunarodna vrednovanja

Akreditacija združenih studija

Prema Zakonu o osiguravanju kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti (151/22) akreditacija združenog studija domaćeg i inozemnog visokog učilišta provodi se izravno primjenjujući postupak i standarde koje propisuje Europski pristup osiguravanju kvalitete združenih studija.

Visoka učilišta koja sudjeluju u izvođenju združenog studija zajedno odabiru agenciju koja će provesti postupak akreditacije združenog studija, a koja mora biti upisana u Europski registar agencija za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (European Quality Assurance Register for Higher Education (EQAR)).

S obzirom da je predmetnim Zakonom propisano kako postupak akreditacije združenog studija detaljnije uređuje Agencija za znanost i visoko obrazovanje općim aktom te ga objavljuje na svojim mrežnim stranicama, Agencija je donijela Pravilnik o provedbi postupka akreditacije združenog studija domaćeg/ih i inozemnog/ih visokih učilišta i Standarde kvalitete u postupku akreditacije združenog studija domećeg/ih i inozemnog/ih visokih učilišta. Navedeni dokumenti su objavljeni na mrežnim stranicama Agencije 17. travnja 2023. godine.


Dokumenti Agencije za znanost i visoko obrazovanje:

Standardi kvalitete u postupku akreditacije združenog studija domaćeg/ih i inozemnog/ih visokih učilišta 

Pravilnik o provedbi postupka akreditacije združenog studija domaćeg/ih i inozemnog/ih visokih učilišta 

Self-evaluation Report Template

Panel Report Template

Consortium Statement to the Panel Report

 

Dodatne informacije:

Europski pristup osiguravanju kvalitete združenih studija

Procedura vanjskog vrednovanja združenih studija prema Europskom pristupu

Standardi za vanjsko vrednovanje združenih studija prema Europskom pristupu

 

Kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.