O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Inicijalna akreditacija visokih učilišta

Hrvatski je sabor na sjednici održanoj 16. prosinca 2022. donio Zakon o osiguravanju kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti kojim se uređuje unutarnje osiguravanje i unaprjeđivanje kvalitete visokih učilišta i znanstvenih instituta, vanjsko vrednovanje kvalitete visokih učilišta i znanstvenih instituta te ustrojstvo i ovlasti Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Stupanjem na snagu ovog Zakona (NN 151/2022) 30. prosinca 2022. godine prestao je važiti Zakon o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju (NN 45/09.).

Prema novom Zakonu, postupak inicijalne akreditacije visokog učilišta pokreće se zahtjevom za izdavanje dopusnice za rad visokog učilišta. Zahtjev se podnosi Agenciji, na obrascu i u skladu s uputama koje utvrđuje Agencija.

Na temelju Zakona o osiguravanju kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti (NN 151/22) i provedene javne rasprave, Akreditacijski savjet Agencije za znanost i visoko obrazovanje je na 4. sjednici održanoj 6. srpnja 2023. donio dokumente za provedbu postupka inicijalne akreditacije visokog učilišta koji su dostupni na poveznicama:

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.