O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Inicijalna akreditacija studijskih programa 2012-2020

Agencija za znanost i visoko obrazovanje, u skladu sa Zakonom o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju („Narodne novine“, broj 45/09) i Pravilnikom o sadržaju dopusnice, te uvjetima za izdavanje dopusnice za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja, izvođenje studijskih programa i reakreditaciju visokih učilišta („Narodne novine“, broj 24/10) provodila je dio postupka inicijalne akreditacije za izvođenje novih studijskih programa koje su predlagala privatna visoka učilišta te javna veleučilišta i javne visoke škole.

Inicijalna akreditacija studijskih programa provodila se u skladu s dokumentom Postupak inicijalne akreditacije studijskih programa, a započela je zaprimanjem zahtjeva za izvođenje novoga studijskog programa koji se podnosio Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Uz zahtjev za izvođenje novog studijskog programa potrebno je bilo priložiti svu potrebnu dokumentaciju propisanu Zakonom o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju uključujući i opis studijskog programa u pisanom i elektroničkom obliku (na CD-u) koji treba biti sastavljen u skladu s Uputama za sastavljanje prijedloga studijskih programa uključujući i potrebne Priloge.

 

Sinteza inicijalne akreditacije studijskih programa u periodu 2012-2015

 

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.