O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Edukacije stručnjaka za vanjsku prosudbu

 

Vodeći brigu o vjerodostojnosti vlastitog rada, Odjel za vanjsku prosudbu posebnu pažnju posvećuje edukaciji stručnjaka za vanjsku prosudbu. Status stručnjaka za vanjsku prosudbu sustava osiguravanja kvalitete dobili su polaznici koji su uspješno završili organiziranu obuku, dobili certifikate te su uvršteni u bazu stručnjaka za vanjsku prosudbu Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Popis educiranih i treniranih neovisnih stručnjaka za vanjsku neovisnu periodičnu prosudbu sustava osiguravanja kvalitete

Održani seminari:

 

  • Odjel za vanjsku prosudbu održao je 2. i 3. srpnja 2015. na Sveučilištu u Splitu edukaciju za stručnjake za vanjsku prosudbu. Na dvodnevnom seminaru/radionici, sudionici su upoznati s revidiranim Europskim standardima i smjernicama za osiguravanje kvalitete, postupcima unutarnje i vanjske prosudbe, kao i praktičnim primjerima iz dosadašnje prakse vanjskih vrednovanja koje provodi AZVO te načinima unapređenja sustava osiguravanja kvalitete na visokim učilištima. Drugog su dana radionice sudionici kroz vježbe praktično primijenili stečena znanja, nakon čega su im dodijeljeni certifikati za stručnjake za vanjsku prosudbu te su uvršteni u bazu auditora AZVO-a. Sudionici su kvalitetu edukacije ocijenili prosječnom ocjenom 4,6.

Program seminara/radionice
Prezentacija – unutarnja prosudba
Prezentacija – vanjska prosudba

 

  • Dana 12. prosinca 2013. održana je godišnja radionica za stručnjake za vanjsku prosudbu. Sudionicima su predstavljene posljednje analize vezane uz ustroj sustava osiguravanja kvalitete na visokim učilištima u RH, promjene u revidiranim Europskim standardima i smjernicama za osiguravanje kvalitete, predstavljen im je projekt izrade metodologije za vrednovanje internacionalizacije u visokom obrazovanju, koji uključuje i pilot vrednovanja. U praktičnom dijelu radionice raspravljalo se o vidljivosti i utjecaju izvješća vanjskih vrednovanja u Europi i RH te o načinima unapređivanja aktivnog sudjelovanja svih dionika u osiguravanju kvalitete na visokim učilištima.

Prezentacija - Vrednovanje internacionalizacije
Prezentacija - Vanjska prosudba
Revision of the ESG

  • Dana 14. prosinca 2012. Održana je godišnja radionica za sve stručnjake za vanjsku prosudbu. Na radionici sudionici su upoznati s novim trendovima i dobrom praksom iz područja osiguravanja kvalitetom te su imali mogućnosti praktično primijeniti stečena znanja.

Institutional Research & Strategy in Higher Education
Razmjena prakse u unapređivanju i osiguravanju kvalitete
SPEAQ revised tallinn
Profesionalno osiguravanje i unapređivanje kvalitete
http://csufresno.edu/oie

 

  • Dana 26. ožujka održan je početni seminar za 4. generaciju stručnjaka za vanjsku prosudbu. Na radionici održanoj 1. lipnja sudionici su praktično primijenili usvojena znanja te su im dodijeljeni certifikati i uvršteni su u AZVO bazu stručnjaka za vanjsku prosudbu.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.