O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Prvi ciklus vanjske prosudbe (2010-2016)

Akreditacijski savjet Agencije za znanost i visoko obrazovanje je na svojoj 6. sjednici održanoj 1. lipnja 2010. godine, na temelju članka 23. Zakona osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju („Narodne novine“, broj 45/09) usvojio, a ravnateljica Agencije donijela odluku o započinjanju postupka vanjske neovisne periodične prosudbe unutarnjeg sustava osiguravanja kvalitete visokih učilišta u Republici Hrvatskoj.

Vanjska prosudba sustava osiguravanja kvalitete visokog učilišta sistematični je, periodični postupak kojim se utvrđuje jesu li aktivnosti i rezultati tih aktivnosti koje čine sustav osiguravanja kvalitete visokih učilišta učinkoviti i u skladu s nacionalnim i ESG-standardima.  Vanjskom prosudbom procjenjuje se i doprinos stalnom unapređenju kulture kvalitete i kulture obrazovanja visokog učilišta. Kroz razvoj sustava osiguravanja kvalitete neprestano se unapređuju sve djelatnosti, a naročito obrazovanje u cijelosti.

Vanjskom prosudbom prosuđuje se koliko visoko učilište vodi brigu o akademskim standardima i kvaliteti po pitanju unapređivanja mogućnosti za stjecanje određenih stupnjeva obrazovanja, potpore ostvarenju misije i strateških ciljeva jedinice za osiguravanje kvalitete na visokom učilištu te uspoređivanja dostignutih standarda i kvalitete sa  kvalitetom i standardima koji se primjenjuju na sličnim visokim učilištima u zemlji i zemljama EU.

Zakonom o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju, članak 23. stavak 1., regulirano je da se vanjska prosudba provodi u ciklusima od pet (5) godina.

 

 

Metaevaluacije prvog ciklusa vanjske prosudbe

Metaevaluacija - vanjska prosudba 2010.-2015.

Metaevaluacija - vanjska prosudba 2014.

Metaevaluacija - vanjska prosudba 2013.

Metaevaluacija - vanjska prosudba 2012.

Metaevaluacija - vanjska prosudba 2011.

Metaevaluacija - vanjska prosudba 2010.

 

Dokumenti korišteni u prvom ciklusu vanjske prosudbe:

 

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.