O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti s VU

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras uputio je priopćenje za javnost o provedbi nastave na daljinu na Sveučilištu u Zagrebu za razdoblje od 16. ožujka do 21. travnja 2020. godine.

U priopćenju su dostupni podaci o rezultatima ankete o provedbi nastave na daljinu na Sveučilištu u Zagrebu u kojoj su sudjelovali studenti i prodekani za nastavu, studente i kvalitetu Sveučilišta u Zagrebu.

U priopćenju je naglašeno da se nastava na daljinu odvija u izvanrednim okolnostima pa treba iskoristiti sve prednosti, a pokušati umanjiti nedostatke. Rezultati anketa, stoji u priopćenju,  nedvojbeno pokazuju da provedba nastave na daljinu zahtijeva značajno povećan angažman nastavnika, a i da sam proces prilagodbe drugačijem nastavnom procesu zahtijeva dodatno vrijeme, organizaciju i kontinuirano usavršavanje nastavnika. 

Prikupljeni podaci omogućit će upravama sastavnica i Sveučilištu planiranje i poduzimanje mjera koje vode daljnjem unaprjeđenju kvalitete nastave na daljinu i pomažu u promišljanju prilagodbe vrednovanja ishoda učenja te napredovanja studenata kroz studij.

Cijelo priopćenje pročitajte ovdje.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.