O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti iz visokog obrazovanja

Mreža Eurydice objavila je tijekom 2023. godine brojna tematska izvješća koja pružaju iscrpan izvor podataka kreatorima obrazovnih politika i obrazovnim stručnjacima.

Nacionalna jedinica za Eurydice u Hrvatskoj, koja djeluje pri Agenciji za mobilnost i programe Europske unije, sudjelovala je tijekom ove godine u pripremi europskih tematskih izvješća mreže koja donose zanimljive komparativne analize u području obrazovanja te pružaju iscrpan prikaz nacionalnih politika i propisa u svrhu njihova poboljšanja i unaprjeđivanja.

Eurydice je europska mreža za razmjenu i pružanje relevantnih podataka o obrazovnim sustavima i politikama u 37 zemalja čime pruža podršku europskoj suradnji u području cjeloživotnog učenja i obrazovanja. Mreža Eurydice svojim analizama, studijama i drugim relevantnim podacima pomaže tvorcima politika u području obrazovanja pri donošenju kvalitetnih odluka. Sadržaji Eurydiceja namijenjeni su krovnim nacionalnim dionicima u području obrazovanja, kreatorima obrazovnih politika i  donositeljima odluka, stručnjacima i ustanovama u području  obrazovanja, znanstvenicima i istraživačima u području obrazovnih znanosti te nevladinim organizacijama u području obrazovanja.

Eurydice publikacije objavljene tijekom 2023. godine:

Državni sustavi studentskih školarina i potpora u europskom visokom obrazovanju – 2022./2023.

Ključni podaci o poučavanju jezika u školama u Europi – izdanje 2023. 

Ljestvica mobilnosti: Popratno izvješće o visokom obrazovanju - 2022./2023.

Preporučeni godišnji broj nastavnih sati u redovnom obveznom obrazovanju u Europi 2022./2023.

Plaće nastavnika i ravnatelja škola u Europi za školsku godinu 2021./2022.

Organizacija akademske godine u Europi – 2023./2024.

Organizacija školske godine u Europi. Osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje - 2023./2024.

Struktura europskih obrazovnih sustava godine 2023./2024. - Shematski dijagrami

Obvezno obrazovanje u Europi godine 2023./2024

Objavljeno prvo Eurydiceovo izvješće na temu uključivosti i raznolikosti u obrazovanju

Novo izdanje strukturnih pokazatelja za praćenje sustava obrazovanja i osposobljavanja u Europi uključuje čak sedam izvješća

EURYDICE

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.