O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Informacije o obrazovnim sustavima

Nizozemski nacionalni informacijski centar (NUFFIC), kao jedan od najvećih i istaknutijih europskih centara u području međunarodnog priznavanja kvalifikacija, objavio je na svojim internetskim stranicama informacije o obrazovnim sustavima. Prikupljene informacije nastale su kao rezultat istraživanja i dugogodišnjeg iskustva na vrednovanju, odnosno priznavanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija iz raznih zemalja diljem svijeta.

Svaki dio sadrži opće informacije o obrazovnom sustavu i kvalifikacijama pojedine zemlje, informacije o tijelima nadležnim za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju, izvore s popisom visokoškolskih institucija priznatih/akreditiranih od nadležnih tijela pojedine države te također prikaz vrednovanja, odnosno usporedivosti obrazovnih kvalifikacija pojedinih zemalja s nizozemskim sustavom kvalifikacija.

Informacije o obrazovnim sustavima mogu poslužiti kao pomoć stručnim osobama koje se bave vrednovanjem, odnosno priznavanjem inozemnih kvalifikacija u njihovom svakodnevnom radu, ali također i kao informacija studentima i drugim dionicima u sustavu visokog obrazovanja.

Informacije o obrazovnim sustavima

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.