O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Središnji prijavni ured

Središnji prijavni ured (SPU) je nacionalni centar za prijave na studijske programe, odnosno na visoka učilišta u Republici Hrvatskoj. SPU je osnovan pri Agenciji za znanost i visoko obrazovanje u svibnju 2009. godine kako bi se na jednom mjestu objedinili poslovi vezani uz prijave na studijske programe te ispunjavanja uvjeta za upise na visoka učilišta.

Ured ima niz zadataka koje izvršava tijekom mjeseci pripreme za prijavu na visoka učilišta, a jedan od važnijih je da provede centralnu obradu prijava na efikasan način. Namjera je omogućiti jednak tretman svim kandidatima te smanjiti troškove prijava.

Cjelokupni proces prijave odvija se putem Nacionalnog informacijskog sustava prijave na visoka učilišta (NISpVU) koji služi kandidatima za prijavu na odabrane studijske programe, čime se određuju i ispiti državne mature koje moraju položiti. Sustavu se pristupa preko internetske adrese www.postani-student.hr.

Središnji prijavni ured član je međunarodnog udruženja International Association of Admissions Organisations (IAAO). IAAO je osnovan 2008. godine i sastoji se od slijedećih zemalja članica: Velika Britanija, Sultanat Oman, Australija, Njemačka, Kanada, Nizozemska, Finska, Švedska, Norveška i Hrvatska. Cilj IAAO je razmijeniti informacije između zemalja članica u području centralne prijave studijskih programa.

Ukoliko imate pitanja o prijavama na studijske programe možete se obratiti Središnjem prijavnom uredu na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na:

Kontakt telefon

+ 385 1 6274 - 844 - centrala za prijavu kandidata za upis na prijediplomske i diplomske studijske programe

Radno vrijeme: ponedjeljak - petak, 8:00 – 16:00 sati

Adresa
Agencija za znanost i visoko obrazovanje
Središnji prijavni ured
Donje Svetice 38
10000 Zagreb, Republika Hrvatska

Statistike

Upisne kvote, prijave, broj prvih izbora i broj ostvarenih prava upisa na studijske programe

Broj studija u pojedinim područjima znanosti po godinama

Prosječna ocjena srednje škole upisanih studenata prema znanstvenim poljima

Visoka učilišta prema prosječnoj ocjeni iz srednje škole kandidata koji su ostvarili pravo upisa

Your Europe logo

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.