O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Akreditacijski savjet

Akreditacijski savjet

Upravno vijeće Agencije za znanost i visoko obrazovanje imenovalo je na sjednici održanoj 4. travnja 2023. godine Akreditacijski savjet Agencije za znanost i visoko obrazovanje, koji je svoju prvu konstituirajuću sjednicu održao 20. travnja 2023. godine.

Akreditacijski savjet se sastoji od trinaest članova i to šest članova iz reda redovitih profesora ili redovitih profesora u trajnom izboru, dva člana iz reda znanstvenih savjetnika ili znanstvenih savjetnika u trajnom izboru, dva člana iz reda nastavnika izabranih na radno mjesto profesora stručnog studija ili profesora stručnog studija u trajnom izboru, jednog člana iz reda studenata sveučilišnih studija u redovitom statusu, jednog člana iz reda studenata stručnih studija u redovitom statusu i jednog člana iz reda gospodarstvenika.

Djelokrug rada Akreditacijskog savjeta propisan je Zakonom o osiguravanju kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti (NN 151/22).

Članovi Akreditacijskog savjeta Agencije za znanost i visoko obrazovanje:

 1. prof. dr. sc. Mirjana Hruškar – izabrana na prijedlog Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj – predsjednica (životopis),
 2. prof. dr. sc. Ivanka Netinger Grubeša – izabrana na prijedlog Rektorskog zbora (životopis),
 3. prof. dr. sc. Alen Host – izabran na prijedlog Sveučilišta u Rijeci (životopis),
 4. prof. dr. sc. Danijel Labaš – izabran na prijedlog Rektorskog zbora (životopis),
 5. prof. dr. sc. Irena Burić – izabrana na prijedlog Sveučilišta u Zadru (životopis),
 6. prof. dr. sc. Katija Vojvodić – izabrana na prijedlog Sveučilišta u Dubrovniku (životopis),
 7. Dr. sc. Tajana Sekelj Ivančan – izabrana na prijedlog Instituta za arheologiju (životopis),
 8. Dr. sc. Nina Popović – izabrana na prijedlog Zbora veleučilišta (životopis),

  Upravno vijeće Agencije za znanost i visoko obrazovanje imenovalo je na sjednici održanoj 20. lipnja  2023. godine tri člana Akreditacijskog  savjeta Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

 9. Dr.sc. Stjepan Lacković – izabran na prijedlog Zbora veleučilišta (životopis),
 10. Luka Jurčević – izabran na prijedlog  Sveučilišta J.J.Strossmayer u Osijeku (životopis),
 11. Katarina Podrug – izabrana na prijedlog Tehničkog veleučilišta u Zagrebu (životopis).

  Upravno vijeće Agencije za znanost i visoko obrazovanje imenovalo je na sjednici održanoj 18. prosinca 2023. godine člana Akreditacijskog  savjeta Agencije za znanost i visoko obrazovanje. Vedran Bajer izabran na prijedlog Hrvatske udruge poslodavaca.

 12. Vedran Bajer - izabran na prijedlog Hrvatske udruge poslodavaca (životopis).

 

Povjerenstvo za prigovore

Povjerenstvo za prigovore (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) stručno je tijelo Agencije koje odlučuje o prigovoru izjavljenom u postupcima vanjskog vrednovanja. Prigovor se Povjerenstvu može izjaviti protiv obrazloženog prijedloga Akreditacijskog savjeta u roku od 30 dana od dana zaprimanja obrazloženog prijedloga.

Povjerenstvo ima sedam članova koje imenuje Nacionalno vijeće za visoko obrazovanje, znanost i tehnološki razvoj iz redova redovitih profesora ili profesora u trajnom izboru i iz redova studenata. Članovi su neovisni u svom radu, ne predstavljaju svoje institucije niti smiju biti u sukobu interesa.

Članovi Povjerenstva:

 1. prof. dr. sc. Nataša Žunić Kovačević, predsjednica
 2. prof. dr. sc. Saša Nikšić
 3. prof. dr. sc. Višnja Vrdoljak
 4. prof. dr. sc. Marina Dabić
 5. prof. dr. sc. Snježana Rimac-Drlje
 6. dr. sc. Dragan Zlatović, prof. struč. stud.

 

Povjerenstvo za naknadno praćenje

Povjerenstvo za naknadno praćenje u postupcima reakreditacije (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) savjetodavno je tijelo Akreditacijskog savjeta Agencije za znanost i visoko obrazovanje koje pruža stručnu pomoć Akreditacijskom savjetu u svim pitanjima naknadnog praćenja u slučaju kada je visokom učilištu ili znanstvenoj organizaciji nakon obavljenog postupka reakreditacije izdana potvrda o ispunjavanju uvjeta za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja i/ili znanstvene djelatnosti odnosno dijela djelatnosti.

Povjerenstvo ima sedam članova koje imenuje Akreditacijski savjet, a jedan član koji je ujedno i predsjednik Povjerenstva imenuje se iz reda Akreditacijskog savjeta.

Članovi Povjerenstva za naknadno praćenje:

 1. prof. dr. sc. Katija Vojvodić - predsjednica
 2. prof. dr. sc. Dario Đerđa
 3. prof. dr. sc. Jasenka Mršić – Pelčić
 4. prof. dr. sc. Davor Petrinović
 5. prof. dr. sc. Nenad Turk
 6. prof. dr. sc. Mario Vinković
 7. Ivan Magnabosca, student
Sveučilišta u Zagreb

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.