O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Misija i vizija

Misija i vizija polazište su svih aktivnosti Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

 

Misija

AZVO je javna, neovisna, međunarodno priznata agencija koja u suradnji s dionicima potiče kontinuirani razvoj osiguravanja kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti s ciljem trajnog unaprjeđivanja kvalitete visokih učilišta i znanstvenih organizacija, doprinoseći pozicioniranju i prepoznatljivosti hrvatskog prostora visokog obrazovanja i znanosti unutar Europskog prostora visokog obrazovanja i Europskog istraživačkog prostora.

AZVO potiče razvoj hrvatskog sustava visokog obrazovanja u kojem studenti imaju pristup kvalitetnom i inkluzivnom visokom obrazovanju koje doprinosi razvoju kreativnih potencijala pojedinca i omogućuje stjecanje kvalifikacija koje su međunarodno prepoznate.

 

Vizija

AZVO je prepoznat kao primjer dobre prakse i kreativnosti u području osiguravanja kvalitete visokog obrazovanja i znanosti na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

 

AZVO djeluje u skladu sa sljedećim načelima:

  • Neovisnost – AZVO djeluje samostalno u skladu s prihvaćenim procedurama, standardima i zakonodavnim okvirom te neovisno donosi stručne odluke.
  • Odgovornost – AZVO je javna institucija koja društveno odgovorno, transparentno, objektivno i vjerodostojno djeluje u skladu sa zakonodavnim okvirom.
  • Profesionalnost – AZVO je središnje mjesto pružanja ekspertize u području osiguravanja kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti čiji zaposlenici rade u skladu s visokim profesionalnim i etičkim standardima.
  • Suradnja – AZVO surađuje s dionicima na nacionalnoj i međunarodnoj razini gradeći partnerski odnos i uzajamno povjerenje među svim dionicima u sustavu visokog obrazovanja i znanosti.
  • Prilagodljivost – AZVO je spreman odgovoriti brzim promjenama u okruženju i potrebama dionika kako bi jačali otpornosti na krize s kojima se suočavaju te potiče inovacije koje će doprinositi pozitivnim promjenama.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.