O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

U Sveučilišnom računskom centru Sveučilišta u Zagrebu (Srce) održan je 7. ožujka 2024. godine panel pod nazivom „Mogu li otvoreni obrazovni sadržaji unaprijediti kvalitetu nastave?“ kojim je Srce podržalo obilježavanje međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja.

U panel raspravi su, uz panelistice prof. dr. sc. Mihaelu Banek Zoricu s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, mr. sc. Sandru Bezjak, pomoćnicu ravnateljice za visoko obrazovanje iz Agencije za znanost i visoko obrazovanje, doc. dr. sc. Maju Gligora Marković, zamjenicu predsjednika Povjerenstva za online učenje Sveučilišta u Rijeci s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Renatu Mekovec, predsjednicu Povjerenstva za osiguranje kvalitete na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu i dr. sc. Anu Tecilazić, prorektoricu za kvalitetu na Sveučilištu Algebra, sudjelovali i sudionici koji su događanje pratili uživo u Srcu te online.

Sudionici su se složili da je potrebno sustavno raditi na edukaciji nastavnika o otvorenim obrazovnim sadržajima, i na koji način oni mogu biti uključeni u nastavu kako bi se omogućila aktivna uloga studenata, osigurali kvalitetni nastavni sadržaji i što bolje iskustvo učenja studenata.

Više informacija o panelu pročitajte ovdje.

Srce panel

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.